[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی های طنز مجموعه پویانمای دیرین دیرین براساس نظریه عمومی طنز کلامی
حامد نوروزی*1، ستاره عبقری2، سید محمد حسین قریشی2
1- دانشگاه دولتی بیرجند ، hd_noruzi@birjand.ac.ir
2- دانشگاه دولتی بیرجند
چکیده:   (217 مشاهده)
در دنیای امروز و در میان ناملایمات زندگی، زبان طنز کاربرد فراوانی در استفاده روزانه یافته­است و مجموعه­های پویانمای بزرگسال یکی از مواردی است که از زبان طنز به عنوان وسیله­ای برای آموزش و انتقاد استفاده کرده­است. در این میان می توان از مجموعه پویانمای دیرین دیرین یاد کرد که درکنار یافتن مخاطبان خود به موضوعات مختلف جامعه نیز می­پردازد. در این مقاله سعی شد تا این پویانما براساس نظریه عمومی طنز کلامی مورد بررسی قرار گیرد. این نظریه طنز را با استفاده از شش منبع دانش تقابل انگاره­ها، مکانیسم منطقی، هدف، موقعیت، شیوه روایت و زبان مورد بررسی قرار می­دهد. لذا 65 قسمت از این مجموعه به صورت گزینشی انتخاب و براساس نظریه عمومی طنز کلامی مورد تحلیل قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده در قسمت­های بررسی­شده، منابع تقابل انگاره (میانگین 2.27)، مکانیسم منطقی (میانگین 2.61)، شیوه روایت و زبان در تمام قسمت­ها یافت شد و در بخش موقعیت 75% از قسمت­های مورد تحلیل دارای موقعیتی بودند که خود خالق طنز بوده­است. در بخش منبع دانش هدف 43 قسمت از موارد بررسی شده دارای هدف آموزشی بودند. بر اساس یافته­های این تحقیق منابع دانش تقابل انگاره، مکانیسم منطقی و زبان از جمله موارد مهم در خلق طنز محسوب می­شوند.
واژه‌های کلیدی: مجموعه پویانمای دیرین دیرین، نظریه عمومی طنز کلامی، تقابل انگاره، مکانیسم منطقی، شیوه روایت، موقعیت و زبان.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زبان شناسی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصلنامه  زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی Half-Yearly Persian Language and Literature
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4553